top of page

EHBBO (eerste hulp bij bakongelukken)

Eind 2021 kwam er een oproep voorbij van Rudolph van Veen dat er (20?) thuisbakkers gezocht werden voor een nieuw programma op 24Kitchen.

Dit was een programma waarbij de meest voorkomende bakproblemen opgelost/besproken zouden worden mét Rudolph van Veen.

 

Het programma heette EHBBO (eerste hulp bij bakongelukken). 

(kleine sidenote; laten we even vooropstellen dat Rudolph van Veen mijn grootste inspiratiebron omtrent bakken is)

Iedereen ervaart weleens problemen met bakken, maar wat bij mij nou altijd misging was het maken van macarons!

Ik besloot een poging te wagen en me op te geven voor EHBBO. Tot mijn grote verbazing kreeg ik uiteindelijk een reactie terug dat ze mij wilde uitnodigen voor het programma omtrent mijn macaronprobleem! Ik wist toen even niet wat er zojuist gebeurd was, maar toen het eindelijk tot me doordrong kon ik mijn geluk niet op. Ik ging Rudolph niet alleen ontmoeten, maar ook nog met hem bakken! (mijn zenuwen waren op dat moment een ramp, want laten we vooropstellen dat macarons nou niet de meest makkelijke koekjes zijn en dat dan ook nog eens op tv)

De communicatie met het studioteam was top en het was ook een heel fijn en gezellig team om mee te werken! Op maandag 27 december 2021 werd er eerst thuis een opname gemaakt. Dit werd uiteindelijk de intro van het programma. De opname duurde ongeveer 3,5 uur. Wat vond ik het eng om een camera puur op mij gericht te hebben..poeh ;-). Gelukkig kreeg ik goede instructies en verliep het uiteindelijk heel soepel.

Op donderdag 6 januari 2022 werd ik om 9.00 uur in de studio verwacht. Ik werd hartelijk ontvangen en de sfeer was gelijk goed!

Vrijwel direct kwam Rudolph van Veen naar me toe om zich voor te stellen en een gezellige babbel te maken. Ik denk dat ik bijna neer ging van de zenuwen, maar dat ging gelukkig snel voorbij..

Toen was het tijd voor de visagie. Vanwege het juiste licht en het juiste beeld kreeg je speciale foundation op. De make-up zat erop en het was tijd om de set op te gaan. Ik had het zo naar mijn zin -ook omdat bakken mijn grootste passie is- dat al mijn zenuwen direct wegwaren. Het was super gezellig en liep gelukkig allemaal gesmeerd! Er vielen geen stiltes en Rudolph heeft me fantastisch geleerd hoe je op de juiste manier macarons maakt en wat ik fout had gedaan bij mijn eigen pogingen. We maakten macarons met een vulling van chocoladeganache en geloof me ze waren heerlijk! Toen was het tijd voor HET spektakelstuk. De macarontaart van Rudolph met een heerlijke frambozencrème. We hebben 4 uur aan opname gedaan (en jaja de aflevering duurt 30 minuten :)) maar die tijd vloog voorbij. Ik kreeg gelukkig te horen dat er niets opnieuw moest, omdat het er heel natuurlijk en huiselijk uitzag. De opname zat erop en ik heb nog een hele tijd daarna met Rudolph gekletst en tevens complimenten gehad omtrent mijn bakkunsten (deze had hij op mijn site gezien). Het was tijd om weer naar huis te gaan en ik kreeg de macarons ook nog eens mee. Smullen maar!

Vanaf 21 februari 2022 was het elke werkdag te zien op 24Kitchen. Mijn aflevering was op 2 maart 2022 (wat ook nog eens de verjaardag van mijn man is ;)). Het was zo vreemd om jezelf terug te zien op tv, maar wat waren de families -en ik zelf ook- trots! Dit was echt een ervaring om nooit te vergeten en ik zou het zo nog een keer doen!! 

Hieronder een kleine impressie:

bottom of page